Shoppen (IV)

De winter is bijna voorbij. Februari had toch nog een paar koude nachten in petto. ’s Ochtends vroeg gaf de thermometer wel eens -5 graden aan. Dat bekent dus meerdere lagen fietskleding. Ik heb al wel gemerkt dat je met de juiste kleding geen last krijgt van de kou maar de voeten en tenen blijven de gevoelige plekken.

winterschoenen
winterschoenen

De tenen bescherm ik door de de NorthWave winter fietsschoenen aan te trekken en bij temperaturen onder de 5 graden  worden er de extra overschoenen overheen getrokken. Dat geeft afdoende bescherming tijdens een vroege vijf kwartier durende fietstocht. Yepp, door de kou heeft de accu minder kracht, dus minder ondersteuning, dus 10/15 min. langer fietsen !

Op internet kwam ik de ‘handlebar muffs’ tegen. Misschien ken je ze wel van heel vroeger… Moeders op de motorToen zag je ze vaak in de winter op de motoren. Handschoenen die je vast kunt maken aan het stuur. Voor iets meer dan 16 euro heb ik een paar Rockbros besteld. … Zien er niet erg strak uit maar als ze de vingers warm houden vind ik het prima !

Handmoffen
Handmoffen

Met twee velcro strips en een ritssluiting zouden ze goed op het stuur te bevestigen moeten zijn. Ik ben alleen benieuwd of er een uitsparing voor de spiegel in zit… De moffen zijn groot genoeg zodat je er ook met handschoenen in kunt, dubbele bescherming dus. Later meer…

Size: 29.5cm*27.5cm*10cm
Rockbros

3 gedachtes over “Shoppen (IV)”

 1. Hallo Erik, wat een mooie blog houd je bij. Ik ben zelf net zo enthousiast over de speedbike als dat jij bent. Ik gebruik de Blue Label Cruiser ook voor woon-werk verkeer net als jij, maar meestal wel 4/5 dagen per week. Vanaf september heb ik er nu 4600 kilometer mee gereden. Ik heb ook een Nyon, daar ben ik wel heel happy mee, vooral de mogelijkheid voor navigatie en om tracks te uploaden. Het valt mij wel tegen dat we niets met de data in de portal kunnen. Ik zou graag willen exporteren naar andere programma’s. Nu bezit ik zelf sinds kort een windows phone en daarop heb ik geen runkeeper oid. Ook Strava wat jij gebruikt staat daar niet op. Ik kijk nu naar endomondo, lijkt ook wel veel te kunnen.

  Mij valt op dat mijn ketting vaak op spanning gezet moet worden, heb jij dat ook? Ook ik overweeg een kleiner tandwiel achter, bevalt jou dat goed? Zie dat je ook een geocacher bent, ik ook, daar kun je de speedbike ook goed voor gebruiken!

  1. Beste Geocache collega Gertjan,

   Goed om te lezen dat jouw Nyon geen problemen geeft. De mijne gaf opnieuw problemen: dit keer geen satelliet ontvangst meer. Gelukkig werd het probleem snel door mijn fietsenmaker opgelost.
   Voor de Windows Phone is een mooie app verkrijgbaar: Cyclers. Deze app geeft de mogelijkheid om de rit te uploaden naar Strava en je kunt de app zo instellen dat tie bv. elke 10 min. of kwartier een update laat horen over het aantal verreden kilometers. Heel handig als je vaak hetzelfde traject fietst want op zo’n manier weet je precies of je op schema rijdt… Endomondo is ook een prima app maar ik heb het idee dat Strava meer (NL) gebruikers heeft en er is een groep speciaal voor High Speed Woon Werk fietsers.
   Zelf ben ik niet zo’n poetser maar mijn Blue Label Cruiser neem ik toch wel (met plezier) om de andere week onder handen. En daarbij moet ik inderdaad ook regelmatig de ketting opnieuw spannen.
   Het kleiner tandwiel achter bevalt prima ! Ik maak nu zowiezo meer gebruik van de versnellingen en ik denk dat mijn gemiddelde snelheid zo’n twee km. sneller is geworden. Ik heb mijn fiets vorig jaar maart gekregen dus ik kan het vanaf deze maand echt gaan vergelijken.

   Keep on caching !

   Grtz. Erik aka BushMan_NL

Reacties zijn gesloten.