De donkere dagen

Herfst, oktober 2015. De donkere dagen zijn begonnen. ’s Ochtend’s om half zeven op de fiets voor een uur durende tocht naar het werk in Zwolle. De standaardverlichting doet prima werk in dorp en stad maar op het konijnenpad, een kronkelig fietspad in het bos met paaltjes en overstekende konijnen, schiet het net te kort. extra lampje

Daarom een extra lampje op het stuur geplaatst. Het is een goedkoop Cree lichtje maar die extra 3/4 meter licht maakt net het verschil in een ‘niet-verlichte’  omgeving.

extra achterlicht
extra achterlicht

En omdat een groot deel van de route over buitenwegen gaat heb ik een extra achterlicht geplaatst. Deze geeft twee rode strepen aan beide kanten van de fiets. Daarbij ook nog fel gele fietsschoenen en fietsjack aan zodat ik hopenlijk goed genoeg opval.

Een gedachte over “De donkere dagen”

  1. Update jan. 2016 Het goedkope Cree lichtje had toch te weinig vermogen voor de donkere december dagen. Daarom via een Chinese site een lichtje laten komen met 10.000 + lumen. Kostte me 34 euro en dit keer gelukkig geen inklarings/BTW kosten. De accu heeft net genoeg power voor een donkere enkele reis op boeren’s wegen buitenaf. Maar na 34 km. is de accu leeg dus de oplader moet mee. De lamp geeft een zee van licht en wordt aan het stuur bevestigd dmv een rubberen ring. Dit geeft een bijkomend voordeel dat ik het licht gemakkelijk na beneden kan richten bij tegemoetkomend verkeer. En mocht een tegemoetkomende auto zijn groot licht niet willen uitdoen… dan krijgt tie alsnog de volle laag. Dat zal ‘m leren !

Reacties zijn gesloten.