6 gedachtes over “Lenterit”

 1. Rijd bijna twee jaar met een Riese &Muller Charger HS met Gates beltdrive dagelijks 40 km naar mijn werk.
  Bevalt super…Met de auto 25 min.en met dit vervoermiddel 35 minuten en…Veel meer conitie nu (je beweegt ten slotte )

  De Gates aandrijving is gewoon perfect…Helemaal onderhoudsvrij en al 18000 km zonder ook maar iets van slijtage te merken !

  1. Hallo Harrie,

   Dank voor je bericht. Bij de aanschaf van mijn fiets heb ik uiteindelijk voor de ketting gekozen ipv de belt. Dit ivm. de extra kosten van de beltdrive. Als ik nu opnieuw de keuze zou hebben zou ik ook voor de beltdrive kiezen. De ketting op zich voldoet prima maar ik heb de eerste na een jaar al versleten en ik moet geregeld de ketting opnieuw spannen… Ik denk dat je daar met de beltdrive geen problemen mee hebt.
   Deze week ben ik ivm de kou een paar keer met de auto naar het werk gegaan en het valt me op dat de filedrukte weer steeds meer toeneemt en daardoor het verschil in reistijd tussen de speedbike en auto steeds minder wordt. Tel daar bij op: betere conditie, kostenbesparing, de voldoening van ‘goed bezig’ zijn, en lekker ‘je hoofd leegfietsen’ na een drukke werkdag, dan ben je helemaal goed bezig !
   Voor de Woon-Werk pendelaar is hier nog een link naar een leuke Strava groep: Speed Pedelec Community https://www.strava.com/clubs/162985

 2. Beste Erik,
  Het type fiets dat ik twee jaar geleden kocht was de Charger van R&M met toen nog kettingaandrijving !
  Al naar 4000 km was deze geheel op !

  De mogelijkheid bij dit type fiets was dat ik deze kon laten ombouwen naar de beltdrive. Kwestie van de ketting eraf met bijbehorende aangepaste tandwielen (dit frame is achter deelbaar omdat die riem er anders niet op kon )
  En…al bijna 15000 km zonder omkijken.

  Nog een vraag, hoe ver kom je met een accu in de turbostand ?

  Ik haal in de zomer ong. 25 km ,ruim voldoende om op mijn werk te geraken en ik laad hem daar weer op. In de winter haal ik net 20 km,en dat gaat net ! (Heb een tweede lader op het werk liggen (die van mijn vrouw’s fiets) want die heeft ook een Bosch,wel zo makkelijk dan.

  1. Wow Harrie, al bijna 15.000 km… Complimenten !

   Wat betreft de ’turbostand’ Eerlijk gezegd gebruik ik deze modus alleen als ik aan het eind van de rit nog een beetje accu-power over heb. Mijn woon-werk afstand is 33 km en in de zomer gebruik ik een combinatie van “Tour” en “Sport” en in de winter wordt het zelfs een combinatie van “Eco” en “Tour” modus.

   Deze week kon ik de 33 km met een tegenwind van “4” nog maar net volbrengen door de hele rit in de “Tour” stand te doen…! Maar dan speelt de 1.88 lengte met een gewicht van rond de 100 en een fiets die 25 kg. zwaar is natuurlijk ook een rol ha ha.

   Via marktplaats redelijk goedkoop een tweede lader kunnen kopen. Wel zo gemakkelijk. Eind van de zomer ben ik van plan om een 500 Watt accu te kopen. Kost wel heel veel euries (800) maar een beetje extra power in koude omstandigheden is heel welkom !

   Bedankt voor de tip voor het ombouwen van ketting naar belt. Deze week gaat mijn fiets naar de fietsenmaker om de ketting wat in te laten korten en als ik aan een nieuwe ketting toe ben zal ik zeker overwegen of de belt geplaatst kan worden.

 3. Wat Harrie nog wil zeggen is dat een beltdrive alleen mogelijk is als je het frame kan delen zoals bij het type Charger

  Het model Cruiser heeft deze mogelijkheid NIET !

Reacties zijn gesloten.