Nijverdal – Zwolle – Nijverdal

Afgelopen dinsdag is de fiets aangemeld bij het RDW en werd de verzekering afgesloten bij de ANWB zodat ik woensdag voor de eerste keer met de fiets naar het werk kon gaan. Behoorlijk fris nog, zo’n 0 – 2 graden, en een stevige tegenwind waardoor ik de ondersteuning al snel moest terugbrengen van “Turbo” naar “Sportief”. Halverwege de Ganzepan werd duidelijk dat de accu niet genoeg prik had en de ondersteuning nog verder terug moest. Dit herhaalde zich nog een keer tot uiteindelijk zo’n 300 meter voor de eindbestemming de accu helemaal leeg was en de laatste meters op ouderwetse spierkracht gedaan moest worden. De gemiddelde snelheid werd 28 km/uur waardoor de fietsrit een uur en een kwartier duurde. PIC_0091 De terugreis was met wind in de rug en een beduidend hogere temperatuur. Reistijd was nu een uur met een gemiddelde snelheid van zo’n 32 km/uur. Vrijdag was de tweede fietsdag naar het werk en nu kwam ik veel beter uit met de accuduur, ondanks de koude. Reistijd heen: 1 uur en 10 minuten. Terug was ook weer beduidend sneller.

fiets in de huiskamer

Eerste conclusies:
– Accu is nog nieuw en niet helemaal op sterkte, koude heeft ook een behoorlijk negatieve invloed op de accukracht.
– Het verschil tussen Turbo- en Sport- ondersteuning is niet groot maar de reikwijdte bij Sport is toch weer wat verder.
– Ook bij de “Tour” ondersteuning is een snelheid van 25km/uur prima te doen.
– Bij het geheel leeg rijden van de accu wordt de rit niet opgeslagen. Ik mis dus helaas zo’n 32 km. op de totaalstand van de teller.
– Auto’s houden normaal al niet veel rekening met fietsers, op een turbo-fietser zijn ze helemaal niet berekend! Goed uitkijken dus!
– De fiets rijdt als een tierelier! Heel stabiel, weinig geluid van de motor, de  ondersteuning verloopt heel soepel en de remmen zijn prima afgesteld op de    snelheid/gewicht van de fiets.
– En prachtig om al die complimentjes van collega’s in ontvangst te nemen en om  onderweg die verbaasde gezichten te zien als zo’n ouwe snor met zo’n rotsnelheid voorbij flitst !