fout 500 ?!?

Tijdens het fietsen viel de ondersteuning weg en verscheen ‘foutcode 500’ op het Nyon scherm. Even de boordcomputer uitschakelen en weer opstarten verhielp het probleem. Maar bij een eerstvolgende stoplichtenstop gebeurde hetzelfde. En na een accuwisseling opnieuw twee keer een uitval van de ondersteuning met foutcode 500. 

Dus richting lokale fietsmaker om het probleem uit te leggen. De Bosch motor wordt opgestuurd naar de fabriek in Duitsland en twee weken later kon ik de fiets, met een nieuwe motor, weer ophalen. Hulde aan mijn fietsenmaker Konijnenbelt èn de firma Bosch voor zo’n goede klantenservice !!! De oude motor heeft het zo’n 18.000 km. volgehouden. Hopelijk trap ik met de nieuwe motor weer zo’n 18k kilometers weg.

Een gedachte over “fout 500 ?!?”

  1. Hoi,

    Deze foutmelding kreeg ik met mijn vorige Merida E-spresso ook bij een km stand van 16.000

    Motor opgestuurd naar Bosch en een nieuwe gekregen, vlak voor het vervallen van de garantie. Aan de ene kant mooi maar wel jammer dat die motor er na verloop van tijd mee kapt. 500 betekent interne motorfout als ik erop Google.

    Fietse!

Reacties zijn gesloten.