Fietsen in de winter (IV)

Zwolle heen dikke pechrit 20161129

De koudste nacht van november tot nu toe, -7 graden. De dag ervoor zonder problemen de Woon-Werk rit van 33km met een temperatuur van – 4 gereden dus vandaag zal ook wel lukken… Net op weg kom ik tot de ontdekking dat ik mijn Strava en Spitsfietsen app’s niet heb aangezet. Nou ja, niet zo erg want de Nyon fietscomputer registreert de rit ook wel. Mmmh, kou valt eigenlijk wel mee. Na 10 min. draai ik het konijnenpad op. Het lijkt wel of ik zwaarder moet trappen en halverwege het konijnenpad stap ik af: de binnenband is leeg en van het wiel gelopen.

Nee hè, niet nu...
Nee hè, niet nu…

Dikke shit want op dit pad is geen verlichting en een band plakken bij -7 is geen optie voor den Schotje. Het wiel is door de afgelopen binnenband bijna geblokkeerd maar gelukkig heeft de Bosch een startondersteuning. Daardoor kon ik teruglopen naar de doorgaande weg en ondertussen de ANWB bellen en mijn Fiets-Wegenwacht abonnement voor de eerste keer proberen.

Een vriendelijke dame noteerde de gegevens en waarschuwde me al vooraf dat het ivm de kou nogal druk was. Na bijna een uur wachten kwam de technische man aanrijden. Hij tilde de fiets aan een verkeerspaal omhoog en, ik had er nog nooit van gehoord, plaatste een binnenband-thuiskomertje op het achterwiel. Na zo’n 20 min. was de fiets weer startklaar. Een bedankje naar de ANWB man en toen met een rotgang naar huis. Brrr wat was ik koud! Onderweg nog even de fiets afgeleverd bij de fietsenmaker en thuis een warme kop koffie gedronken om daarna snel in mijn Daas Twin Turbo Injection met de aanjager op standje 4 alsnog de Woon-Werk route richting Zwolle te doen… No guts no glory !

2 gedachtes over “Fietsen in de winter (IV)”

  1. Balen Erik! Gelukkig goed geholpen door de ANWB. Heb jij trouwens het (e)Bike abonnement of snor-/bromfiets? Toen ik dit afsloot vorig jaar kwam ik bij die laatste categorie uit. Natuurlijk is het op papier wel een snor/brom maar verder een eBike.

    1. Ha beste Cosmas, toen ik me destijds bij de ANWB aanmeldde voor de eBike wegenwacht (bijna 2 jaar geleden) maakten zij geen onderscheid tussen eBikes en Pedelecs. Maar ik zal nu toch eens informeren zodra mijn gele bromfietsplaatje binnen komt. Grtz. Erik

Reacties zijn gesloten.